Struinen over de weekmarkt

Print Friendly and PDF
Ik bezocht de markt in Mazarrón. Een middelgrote markt die staat in het hart van dit leuke plaatsje. Deze markt staat er elke zaterdag. In mijn woonplaats in Rotterdam staat ook elke zaterdag een markt. Ik vind de drukte vreselijk en om dan tussen de mensen te lopen. Daarom ben ik er zo vroeg mogelijk te vinden. Op de markt in Mazarrón vond ik het juist heerlijk om in de drukte rond te dwarrelen. Het is er ook redelijk druk, alleen zijn de mensen minder gehaast.

Bijzondere olijven

Ik kocht er kleine olijven met een augurk erin. Een heerlijke (en gezonde) snack. Die moet je zeker een keer proberen. En het verse fruit ruikt onweerstaanbaar lekker (ziet er ook beter uit dan in Nederland). Verschillende zoete luchten komen voorbij. De dames kunnen zijn hier op het goede adres. Er is namelijk veel mooie en goedkope kleding te vinden. Maar je moet wel geduld hebben om naast het hangende goed alle stapels goed te doorzoeken.

Grootste markt van de regio

Op zondag bezocht ik de markt van Puerto de Mazarrón. Dit is de grootste markt van de regio. Een wereld van verschil met de markt van Mazarrón. Eindeloos lange rijen met kramen (er schijnen meer dan 300 kramen te staan). Nog meer kleding, schoenen, zonnebrillen en groente en fruit. Loop over de markt en je hebt zo je 10.000 stappen per dag binnen.

Op de markt van Mazarrón zijn meer toeristen te vinden, in Puerto loop je echt tussen de locals. Deze laatste genoemde markt is trouwens iets lastiger te vinden. Deze staat achter het busstation op een groot terrein. Kijk goed waar de mensen met gevulde tassen vandaan komen en je bent er zo.

Word lid van de discussie

3 thoughts on “Struinen over de weekmarkt”

 • Mireille

  Dag Marcel, ik G van je vele publicaties.
  Ze zijn een nostalgische dorstlesser voor mij, daarom even een diepgemeente dankjewel.
  Tot gauw, hopelijks in november kunnen we al de definitieve sprong maken. Hangt zowat af van de verkoop v ons huis in België.
  Lieve groetjes voor jou en je partner 💚
  Mireille

  Reply
  • Mireille

   Oei, het woord ‘geniet’ is blijkbaar niet doorgekomen, bij deze dan 😋

   Reply
  • Marcel van Veldhuizen

   Hoi Mireiile,
   Bedankt voor je berichtje. Leuk om te lezen dat je geniet van mijn blogs. Ik hoop dat jullie huis snel verkocht wordt, zal voor jullie duimen.
   Groetjes terug van ons en hopelijk tot in november 😘

   Reply
 • Een kijkje in het hart van Mazarrón – Spaanse Droomcasa

  […] Plaza del Convento staat wekelijks op zaterdag de weekmarkt. Een kleine markt waar je je dagelijkse boodschappen kunt doen. In vergelijking met de markt van […]

  Reply

Compare listings

Vergelijken