Hemels plekje in de bossen

Print Friendly and PDF
Een hele mooie route om met de auto te rijden is de weg van Totana richting Aledo (MU-502). Deze begint in de gezellige, oude straatjes van Totana. Let hier op de handgeschilderde straatnaambordjes. Zien ze er niet geweldig uit? Na het verlaten van Totana rijd je al snel de Sierra Espuña in, met haar eindeloze groene dennenbomen. Ongemerkt ga je de hoogte in en verandert de weg in een mooie haarspeldbocht route. De weg is gelukkig breed genoeg en je kunt hier veilig rijden.

La Santa

Tussen de bomen verscholen ligt halverwege het bedevaartsoord Santuaro De Santa Eulalia de Mérida, ‘La Santa’. Bestaande uit een klooster en een prachtig kerkje, gebouwd in Mudéjar-stijl. In La Santa wordt het beeld van Santa Eulalia de Mérida, sinds 1644 de beschermheilige van Totana, vereerd. Jaarlijks begint deze viering begin december en duurt tot 7 januari. De inwoners van Totana doen dit samen met pelgrims uit de regio die hier speciaal naartoe komen. Een goed moment om even te stoppen. Ga naar binnen in de kerk en laat je ogen verrassen door de fantastische schilderingen. Het cassetteplafond is in de 16eeeuw versierd met een versiering in Mudejar-stijl.

Lees ook: Totana | Handgemaakt keramiek 

Schilderijen

De kerk is binnen versierd met schilderijen die dateren uit 1624 en vertellen het leven van La Santa, Jezus Christus en de Franciscanen. In totaal zijn er 48 scènes en 216 personen te zien. Naast de schilderingen zijn de wapenschilden van Spanje, de Orde van Santiago, Totana, Aledo, Murcia, Cartagena, Lorca, Caravaca en Yecla te bewonderen. Een altaar met daarin een beeld van de heilige Santa Eulalia de Mérida is in de 18eeeuw gebouwd. Bij mijn bezoek stond de ruimte voor het altaar vol met bloemen, wat laat zien dat ze nog steeds geëerd wordt.

Tuin

Om het heiligdom heen ligt een tuin waar je kunt wandelen en zicht hebt op de bergen van de Sierra Espuña. Hier staan sinaasappel-, citroen-, amandel,- en olijfbomen. Luister naar de rustgevende geluiden van de natuur. Als je volop energie zit kun je naar de overkant lopen, waar het beeld van Jésus staat. Wanneer je boven bent, kijk je uit op Aledo. Of je kunt de auto pakken en doorrijden naar Aledo, waar je even terug in de tijd gaat en je je in een andere wereld waant.

Lees ook: Lorca | Bezoek aan kasteel

Kaart

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Hemels plekje in de bossen”

  • Het galjoen in Mazarrón – Spaanse Droomcasa

    […] Lees ook: Hemels plekje in de bossen […]

    Reply

Compare listings

Vergelijken