Eerste Kerst in Spanje

Dit jaar heb ik voor het eerst Kerst gevierd in Spanje. Even heerlijk relaxen in de zon tijdens de feestdagen. Kerst vieren in het buitenland is mij niet vreemd. Een paar jaar geleden heb ik al eens Kerst gevierd bij mijn familie in het warme Indonesië. Wat mij in Spanje meteen opviel is dat de straten, winkels en de huizen in de omliggende dorpjes minder uitbundig versierd zijn als in Nederland. In de grote steden, zoals Murcia beleef je meer het Kerstgevoel.

Spaanse kerst

De Spanjaarden vieren op een heel andere manier Kerst als wij. Er is bijvoorbeeld maar één Kerstdag. En op Kerstavond komen de families bij elkaar om samen een feestmaal te nuttigen. Na het eten gaan ze naar de avondmis. Geven wij in Nederland elkaar een cadeau voor de Kerst, in Spanje doen ze dit niet. Daar krijgt iedereen een cadeau op zes januari. Op deze dag vieren de Spanjaarden Drie Koningen. Je kunt dit feest vergelijken met ons Sinterklaasfeest.

Kerstmarkt in de stad

Op verschillende plaatsen in de regio staan kleine gezellige markten waar mooie handgemaakte producten te koop worden aangeboden. Zelf heb ik zo’n leuke markt bezocht in Murcia. Aan de voet van Plaza de Santo Domingo begint de markt. Vanaf de Calle Trapería is een enorme rode loper uitgerold die je naar de markt leidt. Op de markt kun je terecht voor wijn uit Jumilla, honing, gebak, keramiek en handgemaakte beeldjes. Ook voor het stadhuis staat een gezellig marktje. De plantenbakken staan er vol met witte kerststerren en rode cyclamen. Met de heerlijke zonnestralen die tussen de gebouwen schijnen lijkt het alsof je in het voorjaar loopt in plaats van de winter.

Word lid van de discussie

4 thoughts on “Eerste Kerst in Spanje”

Compare listings

Vergelijken