Carnaval in Águilas

Print Friendly and PDF

Afgelopen zaterdag, 29 februari 2020, was de grote carnavalsparade in Águilas. Nadat ik vorig jaar de parade in Cartagena heb bezocht was ik reuze benieuwd hoe de parade van Águilas zou zijn. Ik had begrepen dat dit de grootste en mooiste van de regio is. Samen met onze vrienden parkeerden we aan de rand van de stad, bij het winkelcentrum Águilas plaza. Vanaf hier loop je in nog geen 10 minuten naar het centrum, langs het strand Playa las Delicias. Al lopend kwamen de muziek en de feestende mensen ons tegemoet. Je krijgt gelijk zelf zin om mee te dansen en je te verkleden (misschien iets voor volgend jaar?). 

Parade

Op Plaza España was het al aardig druk. Veel verklede mensen waren aan het feesten op het plein, een gezellig gezicht om te zien. Rond de klok van 19:00 uur begon de parade, dit is meer op tijd dan vorig jaar in Cartagena. Prachtig geklede vrouwen en mannen met glitters en veren kwamen als eerste dansend voorbij. Een goed begin van de avond. Daarna kwam er van alles voorbij. Niet alleen glam, ook mensen die bijvoorbeeld verkleed waren als president Trump, een spookhuis en mannen die als vrouw rondliepen. Erg indrukwekkende om te zien hoeveel aandacht de mensen aan hun outfit besteed hadden.  

Feest van toeristisch belang

Het carnaval van Águilas is in januari 2015 uitgeroepen tot Festival van Internationaal Toeristisch Belang. Persoonlijk vind ik dit feest leuker dan in Cartagena. Dit komt omdat het in Águilas veel uitbundiger gevierd wordt. Iedereen op straat doet mee en er hangt een gezellige sfeer. Ik denk zelfs dat we in Nederland dit op dezelfde manier zouden vieren. In Cartagena is het meer een familiefeest waar iedereen langs de kant zit en kijkt. 

Word lid van de discussie

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken