Wandelen langs de Mar Menor: Cabo de Palos

Print Friendly and PDF

Ik vind het leuk om de verschillende stranden en plaatsjes langs de Mar Menor te ontdekken. Ze hebben elk hun eigen sfeer en karakter. De  kuststrook langs de Mar Menor staat bekend om prachtige stranden met goudgeel zand, baaien en kristalhelder water. Het zeewater is gemiddeld vijf graden warmer dan die van de Middellandse Zee. In de zomer loopt deze op tot de heerlijke temperatuur van 30°C. De bodem loopt geleidelijk af naar de maximale diepte van zeven meter en de golfslag is rustig.

Vissersdorpje Cabo de Palos

De eerste stop is het kleine vissersdorpje Cabo de Palos, gelegen in het uiterste puntje van de Mar Menor. De weg er naartoe is al de moeite waard om een bezoek te brengen. Het is één rechte weg met vergezichten over het blauwe zeewater, dorpen, bergen (die nu bekleed zijn met groen door de regen van de afgelopen tijd) en landbouw. En als je denkt dat je er bijna bent, de zee uit zicht is, moet je nog een stukje rijden. Tot aan de splitsing met de weg over de landtong, La Manga del Mar Menor. Vervolgens rijd je direct Cabo de Palos binnen.

Vuurtoren

En net als het dorp dat ‘achterin’ de kuststrook ligt, staat die vuurtoren ook aan het eind van het dorp. Op de kaap staat de 19e eeuwse vuurtoren. De vuurtoren werd voor de eerste keer verlicht op 31 januari 1865. Voorbij het hek begint de klim omhoog. Een brede stenen trap brengt je naar boven. Na deze klim heb je voldoende stappen gemaakt voor een dag. Het uitzicht vanaf de kaap is adembenemend. Je kijkt over de Middellandse Zee, naar de La Manga strip en de knusse huisjes met rode en blauwe kleuren.

Stenen trapjes

Voor de vuurtoren liggen stenen trapjes die leiden naar kleine stranden en baaien met kristalhelder water van de Mar Menor. Wandel liefhebbers kunnen via een rechtstreeks pad wandelen richting het natuurgebied Calblanque.

Kaart

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Wandelen langs de Mar Menor: Cabo de Palos”

  • Stranden aan de Mar Menor – Spaanse Droomcasa

    […] Lees ook: Wandelen in Cabo de Palos […]

    Reply

Compare listings

Vergelijken