Mooie stranden buiten en in Murcia

 • door Marcel van Veldhuizen
 • 3 jaar geleden
 • Zee
 • 1
Cocedores
Print Friendly and PDF
Ik moet toegeven, ik ben laatst ‘vreemd gegaan’ met een andere regio. Ik bezocht het strand van San Juan de Los Terreros in de provincie Almería, Andalusië. Deze plaats ligt dicht bij de provincie Murcia. De noordkant van het plaatsje grenst aan de stad Águilas. Dit strookje wordt dan ook de poort van Andalusië genoemd, omdat het aan het begin van deze provincie ligt.
San Juan de los Terreros 01

Het zusje van Puerto

Het plaatsje San Juan de Los Terreros doet denken aan Puerto de Mazarrón. De sfeer die er hangt is ongeveer hetzelfde. En ook de ligging in een baai aan de zee en de bouwstijl. Persoonlijk vind ik Puerto iets gezelliger, het is er buiten het seizoen levendiger. De stranden daarentegen, die zijn prachtig. Net zo mooi, of stiekem nog iets mooier dan die van Puerto. Het zeewater van de Middellandse Zee is diepblauw en het water is helder.

San Juan de los Terreros 4
San Juan de los Terreros

Het Fort

San Juan is op rotsen gebouwd. Via kleine straatjes bereik je het hoogste punt en kijk je over het dorpje en de zee uit. Hét kenmerk van San Juan is het kasteel ‘Castillo de Jan Juan de los Terreros’. Een oud verdedigingsfort uit de 18eeeuw

Kasteel San Juan de los Terreros

Kustweg

Na mijn bezoek aan het strand en het rondrijden door het dorp, nam ik terug naar huis een stukje RM-333. Deze weg loopt langs de kust en door de bergen. Je kunt natuurlijk ook de tolweg nemen, dat is sneller. Je kijkt op sommige punten vanaf de tolweg naar de zee. Alleen deze route is leuker. Je rijdt langs kleine stranden en baaien én door de prachtige natuur.

Cala Cocedores

Cocedores 5

De eerste baai die op deze route ligt is ‘Cala Cocedores’. Een baai in de vorm van een halve maan. De baai bestaat uit zand en stenen. Het water is kraakhelder. Opvallend zijn de zandsteen grotten waar vroeger grassen werden gedroogd.
Vanaf dit punt loopt een wandelroute langs andere kleine pareltjes. Deze heb ik niet gelopen. Een goede reden om nog een keer terug te gaan naar naar dit wonderschone gebied. 

Cocedores 1
Cocedores 2

De route

** Je kunt trouwens langs de hele kuststrook rijden vanaf Mazarrón tot aan Cala Cocedores. De route loopt via RM-333 – RM-D21 – RMD20 – RMD14 – RM-333, zie bijgevoegd kaartje. De totale duur van deze rit is 1,5 uur.

route Mazarron-Cocedores Bron: Google Maps

Word lid van de discussie

3 thoughts on “Mooie stranden buiten en in Murcia”

 • Helga

  Dank Marcel voor je vlogs, ook deze gaat weer in onze map om t.z.t. …….

  Reply
 • vertongen gracy

  Halo Marcel , weeral eens een dikke pluim voor je blog , fantastisch !!! ik kijk er altijd graag naar uit om u blogs te ontvangen en te bekijken, maar ik heb een vraagje , wij hebben al een paar keer je routes gedaan en is soms niet gemakkelijk om de plaats te vinden van jou mooie foto’s , wat wij uiteraard zeker niet willen missen 😉 daarom deze vraag , is het niet mogelijk om de Coördinaten , (gps-coördinaten voor de breedte- en lengtegraad ) bij je plaatsen , foto’s te vermelden a.u.b ? Zou voor je volgers wel gemakkelijker zijn , haha 😉
  Mvg.
  Gracy Vertongen

  Reply
  • Marcel van Veldhuizen

   Hoi Gracy, Wow wat een compliment. Hartstikke bedankt! Ik zal de volgende keer de coördinaten bij de foto’s vermelden. Dat is inderdaad makkelijker zoeken. Voor het strand van Cocedores heb ik ze opgezocht, dat is: 37.374887,-1.629102. Groetjes, Marcel

   Reply

Compare listings

Vergelijken