Torre de la Horadada

Prachtige stranden en rustige landschappen lopen in elkaar over

De kustlijn van Torre de la Horadada bestaat uit stranden met fijn zand, idyllische inhammen en helder zeewater. Het populaire strand is Mil Palmeras en is dé plek voor zeilliefhebbers. Het langste strand is Las Villas, gelegen achter de jachthaven van Torre de la Horadada. El Mojón is een klein strand. Totaal is de kustlijn meer dan 4 kilometer lang. Het heldere blauwe water van de Middellandse Zee geeft een mooi contrast met het fijne witte zand. Omdat er geen plotselinge afdalingen zijn, kunnen kinderen rustig baden in het water. Op diverse plekken op en langs het strand zijn er leuke strandtentjes (Chiringuitos), ieder met hun eigen unieke sfeer.

Wachttorens

De oorsprong van de naam komt van de vele wachttorens die in de tijd van de herovering van Spanje langs de kust werden gebouwd. Zij moesten bescherming bieden tegen invallen vanuit de Middellandse Zee. Eén van deze torens droeg de naam ‘Torre Horadada’. De toren werd zo genoemd vanwege het centrale gat dat van boven tot onder is geboord. Communicatie tussen de wachters op de verschillende verdiepingen werd hierdoor mogelijk. Verdedigingstorens moesten invallen voorkomen.

Oud centrum

Torre de la Horadada heeft een gezellig oud centrum en een jachthaven. Hier vindt u diverse leuke restaurantjes, lokale winkels en terrasjes. In vijf minuten rijden bent u in het gezellige Pilar de la Horadada. Hier vindt u ook de bekende supermarkten.

Bekijk onze woningen

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken