Leuke plekjes in Murcia

  • door Marcel van Veldhuizen
  • 2 jaar geleden
  • Stad
  • 1
Universiteit 1
Print Friendly and PDF

Murcia is een heerlijke stad om rond te lopen. De is stad is een architectonische schoonheid. Mooie gebouwen vind je in zo’n beetje elke straat. Keer op keer ontdek ik nieuwe plekjes. Een aantal van deze plekjes deel in in deze blog. 

Koffietijd

Dit is dé plek voor koffieliefhebbers in Murcia. Even voorbij de kathedraal is CaféLab gevestigd. Koffiedrinken wordt een ware belevenis. Alleen al vanwege de unieke inrichting van het pand. En dan nog de presentatie van de koffie, thee en andere versnaperingen. Deze is eveneens speciaal. 

Cafe Lab Murcia01
Cafe Lab Murcia 02
kopje koffie

Adres:
Calle Apóstoles, 14, 30001 Murcia

Oudste tapasbar van de stad

Ook om de hoek bij de kathedraal is de oudste tapasrestaurant van de stad; Los Zagales. Een plek die gelieft is bij veel inwoners van Murcia. Ook in het interieur lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Deze bestaat uit houten tafels en wijnvaten aan de muur. 

los zagels entree
Los zagales Murcia

 

Adres:
Calle Polo de Medina, 4, 30004 Murcia

Mercado de Verónicas

Het prachtige gebouw van Mercado de Verónicas is ontworden door architect Pedro Cerdán en dateert uit 1910. Het is de één van de belangrijkste overdekte markten van de stad. Je kunt hier alles kopen voor de dagelijkse boodschapen; vlees, vis, groenten en diepvriesproducten. 

Mercado Veronicas Murcia 02
Mercado Veronicas Murcia 01
Mercado Veronicas Murcia

 

Adres:
Calle Plano de San Francisco, 10, 30004 Murcia

Universidad de Murcia: Campus de la Merced

Het gebouw van de universiteit van Murcia stamt uit de 20e eeuw. Het gebouw waarin de universiteit is gevestigd, is een oud klooster. Hier zijn de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Faculteit der Letteren ondergebracht. Verder zijn er de Antonio de Nebrija Bibliotheek en een kantoor van de Universitaire Informatiedienst gevestigd. Het gebouw is ontworpen in Barokke stijl.

Universiteit 1
Universiteit

 

Adres:
Calle Santo Cristo, 1, 30001 Murcia

Mercado de Correos

Om de hoek van de campus ligt Mercado de Correos. Een voormalig postkantoor uit 1930 gebouw is omgetoverd tot een plek waar je heerlijk kunt eten en drinken. Verschillende keukens zijn vertegenwoordigd. Er is een bakker met Frans gebak, een wijnwinkel met 65 wijnen waarvan de meeste lokaal zijn, een Italiaan, Mexicaans-Peruaanse gerechten, Japanse keuken, zelfgemaakte kroketten en empanadas en boven houtskool geroosterd vlees en vis. Lees hier onze blog over Mercado de Correos.

Mercados Murcia
Mercados Murcia 01

 

Adres:
Calle Pintor Villacis, 3, 30003 Murcia

El Parque Regional El Valle y Carrascoy

Oké, het natuurpark ligt niet midden in de stad, wel heel vlakbij. Iets ten zuidwesten van de stad ligt El Valle y Carrascoy. Vanaf het bezoekerscentrum El Centro de Visitantes El Valle lopen verschillende wandelroutes. In het natuurpark groeien diverse bomen, zoals dennenbomen, palmbomen, eiken en olijfbomen. Het gebied beslaat in totaal 16.724 hectare en kreeg in 1992 de status van regionaal park.

Parque
Parque 01
Parque 02

Adres:
Carr. El Valle, 61, 30120 Murcia

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken