Bezoek aan Mercado de Correos

  • door Marcel van Veldhuizen
  • 2 jaar geleden
  • Stad
  • 1
Mercados de Correos Murcia
Print Friendly and PDF

In Murcia stad staat een leuke foodhall, Mercado de Correos. Een voormalig postkantoor gebouw is omgetoverd tot een plek waar je heerlijk kunt eten en drinken. Om je heen wordt het eten op zijn mooist gepresenteerd, mensen zijn aan het borrelen, er is muziek. Dat zorgt meteen al voor een gezellige sfeer. En … de authentieke details van het gebouw zijn bewaard gebleven. Binnen in de hal is de originele vloer van het postkantoor bewaard gebleven. Aan de buitenkant zijn de buitenkant en de gevel gerestaureerd.

Mercados de Correos Murcia
Mercados de Correos Murcia 01

Lees ook: Winkelen in Murcia

Verschillende keukens

De hal is vorig jaar november geopend en is net zo gezellig als de hallen in bijvoorbeeld Barcelona en Madrid. Tot 1980 was het in gebruik als postkantoor en in 1930 is het pand gebouwd. Verschillende keukens zijn vertegenwoordigd, er is voor elk wat wils. Er is een bakker met Frans gebak, een wijnwinkel met 65 wijnen waarvan de meeste lokaal zijn, een Italiaan, Mexicaans-Peruaanse gerechten, Japanse keuken, zelfgemaakte kroketten en empanadas en boven houtskool geroosterd vlees en vis. De bovenste verdieping is gereserveerd voor evenementen.

Mercados de Correos Murcia 05
Mercados de Correos Murcia 04

Gelegen in het centrum

Mercado de Correos is makkelijk te vinden. Je passeert de kathedraal aan de rechterkant en neemt meteen de eerste straat rechts. Aan het begin van deze staat zit meteen aan je rechterhand de school ‘Escuela Superior de Arte Dramático de Murcia’. Volg de straat en je loopt tegenaan de Mercado.
Mercados de Correos Murcia 06
Mercados de Correos Murcia 07

Openingstijden

Mercado de Correos is dagelijks geopend om 10:00 uur. Van maandag t/m donderdag open tot 00:00 uur. Van vrijdag tot en met zondag open tot 02:00 uur.
Mercados de Correos Murcia 08
Mercados de Correos Murcia 03

Video

Adres en kaart

Calle Pintor Villacis 3, Murcia.

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Bezoek aan Mercado de Correos”

  • Leuke plekjes in Murcia – Spaanse Droomcasa

    […] Japanse keuken, zelfgemaakte kroketten en empanadas en boven houtskool geroosterd vlees en vis. Lees hier onze blog over Mercado de […]

    Reply

Compare listings

Vergelijken