Costa Blanca

Costa de Almería Noord

Costa de Almería ligt in Andalusië. Hier ligt inlands het dorpje Pulpí en aan de Middellandse Zee de kustplaats San Juan de Los Terreros,de meest noordelijke stad aan de kust van Almería. San Juan de Los Terreros was van oudsher een vakantiebestemming voor de inwoners van Almería en Murcia. De laatste jaren is deze plaats ook geliefd geworden bij toeristen uit zowel binnen als buiten Spanje. Dit komt door de mooie stranden en de mildheid van het klimaat.  Het is icoon van San Juan de los Terreros is het 18e-eeuwse kasteel, dat diende om de kustlijn te beschermen.  

Costa Almeria strand
Costa Almeria geode

Pulpí

Pulpí is de thuisbasis van de geode van Pulpí, een prachtige vulkanisch gevormde grot bedekt met transparante gipskristallen, die beschouwd wordt als de best bewaarde ter wereld. Het is dan ook geen verrassing dat de geode officieel is uitgeroepen tot een natuurlijke bezienswaardigheid.

De geode werd in december 1999 per toeval door een groep specialisten uit Madrid.  Zij waren op verkenning in de verlaten mijn in El Pilar de Jaravia, één van de vele bewoonde gebieden van Pulpí. Eén ruimte was afgesloten met rotsblokken. Toen ze eenmaal naar binnen konden werden enorme kristallen die vanuit de bodem, zijkant en bovenkant uitsteken ontdekt. Deze kristallen zijn vele miljoenen jaren oud.

Klimaat

De Costa Almería is niet alleen de warmste, maar ook de droogste regio van Spanje. In de zomermaanden juli en augustus lopen de temperaturen vaak op tot 40°C. Hoewel dit voor sommigen te heet kan zijn, is er vaak een verkoelende zeebries en is de luchtvochtigheid laag. Hierdoor wordt de hitte draaglijker.

In het voor- en najaar zijn meeste dagen helder en zonnig met weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur is rond de 21ºC. 

Natuur

Voor de kust van San Juan de Los Terreros liggen twee kleine eilandjes van vulkanische aard, de eilanden Terreros en Negra, die samen het Natuurmonument Isla de Terreros-Isla Negra vormen. Het is een broed- en nestplaats voor verschillende vogels. Vermeldenswaard is ook de schoonheid en de dierlijke verscheidenheid van de zeebodem rond de eilandjes.

Plaatsen in Costa de Almería Noord

San Juan regio

San Juan de los Terreros

Authentiek kustplaatsje met prachtige strandjes en intieme baaitjes.

Lees meer >

Compare listings

Vergelijken