Het galjoen in Mazarrón

Print Friendly and PDF

Het galjoen Galeón Andalucía is bezig met een tour en heeft van 27 november tot en met 1 december de haven van Mazarrón bezocht. Een spectaculair schip dat ik moest zien. En ik was niet de enige. Veel mensen wilden een blik werpen op dit immens grote schip. Komt denk ik ook omdat het erg zonnig deze laatste dagen in november.

Om het schip te betreden koop je een kaartje van zeven Euro. Het boven- en benedendek kunnen bezocht worden. Wat meteen opvalt is het imposante touwenwerk als je op het bovendek staat en de typische houtgeur.   

Replica

Het galjoen is een unieke replica van één van de legendarische Spaanse galjoenen in de geschiedenis, die eeuwenlang tussen Spanje met Amerika en de Filipijnen heeft gevaren. Het werd gebruikt voor expedities en handel. Galeón Andalucía is een imposant schip van 55 meter lang, gemaakt van iroko- en dennenhout, 4 palen en zeven zeilen met in totaal 930 m² zeiloppervlak.

Passagiers

Iets meer van 150 passagiers voeren mee. De bemanning bestond uit 60 tot 70 personen. Af en toe werden ook dieren meegenomen. Elk persoon aan boord had slechts 1,8 vierkante meter aan leefruimte.

Benedendek

Via een steile trap kom je op het benedendek. Hier is een kleine tentoonstelling te zien over het schip. Je ziet de kanonnen, wat er gegeten werd aan boord, hoe er genavigeerd werd en informatie over de historie. Nog een verdieping lager is een voormalige slaapzaal

Wereldreiziger

In 2010 reisde het schip van Sevilla naar de Shanghai Expo in China en in 2013 stak hij de Atlantische Oceaan over om meer dan vier jaar in Amerika door te brengen. In meer dan 70 steden zoals New York, Washington D.C., Philadelphia, Boston, Chicago, Miami, San Juan de Puerto Rico, Toronto en Quebec meerde Galeón Andalucía aan. Ook in Domingo en Puerto Rico werd gestopt. Duizenden mensen van over de hele wereld hebben de dekken al bezocht en hebben kennis gemaakt met de rijke geschiedenis van het schip.

Na Mazarrón gaat het galjoen verder met zijn tour en meert aan in de havens in andere plaatsen in Spanje, Noord-Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Na afloop was net een vissersbootje aangemeerd. Direct bij het uitladen van de vangst stonden Spanjaarden eromheen om een visje mee naar huis te nemen.

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken