Langs de bloesem in Cieza

Het plaatsje Cieza in het noorden van de regio Murcia staat bekend om haar prachtige paarse bloesem van de perzik-, abrikozen-, pruimen- en amandelbomen. De bloesem is te zien van eind februari tot en met eind maart. Dus wat doe je op een mooie zonnige dag? Een tripje naar Cieza inplannen. Ik was reuze nieuwsgierig naar de mooie bloesem. Vanaf Murcia is het iets meer dan een half uur rijden. Onderweg zie je het landschap al veranderen. Valleien en bijzondere bergen passeren en op een geven moment, vlak voor de afslag van Cieza, zie je de eerste paarse bloesem al verschijnen. 

Print Friendly and PDF

Bloesemroute

In het centrum van Cieza staat door middel van roze wegwijsborden aangegeven waar de bloesem velden zijn. Het stadje zelf ziet er sfeervol uit, ik wist niet dat het zo groot was (in mijn gedachten was het een klein dorpje met één of twee straatjes).  De weg langs de velden is makkelijk aan te rijden, af en toe wat stijgingen en dalingen. Je hebt onderweg plekken om te stoppen. En om de bloesem te fotograferen, ruiken, een zoete honingachtige geur. 

Festival

In Cieza is een heus festival om de bloei van de bloesem te vieren. Van 1 tot en met 31 maart wordt Floración de Cieza gevierd. In de stad vinden muzikale, sportieve en gastronomische plaats. Ook worden excursies naar de bloesem georganiseerd. 

Kaart

Prev Post

De kloof in Aledo

Word lid van de discussie

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken