Murcia in Kerstsferen

  • door Marcel van Veldhuizen
  • 2 jaar geleden
  • Murcia
  • 1
Print Friendly and PDF

Gisteravond (7 december 2019) werden de lichtjes in de kerstboom in Murcia aangestoken. Het was de eerste keer dat ik dit ging mee maken in de twee jaar dat we hier wonen. Begin van de middag was was ik in de stad. Van andere evenementen weet ik dat het erg druk kan zijn. Hoewel het nog licht was, zagen de straten met de kerstversiering er gezellig uit. In de plantenbakken voor het gemeentehuis waren kerststerren geplant. 

Kerstmarkt

In de straat achter Plaza Santo Domingo stond de Kerstmarkt. Deze heb ik vorig jaar al eens bezocht en het is erg leuk om alle lokale ambachtslieden te zien. Bij één van de kraampjes kon je cheesecake proeven. Die was hemels lekker! Verder verkopen ze wijn, honing, chocolade, brood en handwerk. Aan het eind van deze straat is Plaza Circular, waar de kerstboom staat. 

Ontsteking van de lichtjes

Om 18:30 uur was het grote moment; de lichtjes werden aangestoken van de boom. En hoewel Spanjaarden bekend staan om niet altijd op tijd te komen begon het spektakel stipt om half zeven. Een bekende (of misschien alleen in de regio) zangeres zong 3 liedjes. Gevolgd door een kleine show met tekenfilm figuren voor kinderen. Iets voor de klok van zeven uur stond de burgemeester op het podium en begon iedereen mee af te tellen. De lichtshow begon en eindige met spetterend vuurwerk.

Hieronder een kleine impressie van de feestverlichting in de stad.

Video

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken