De twee rotsen van Mazarrón

  • door Marcel van Veldhuizen
  • 4 jaar geleden
  • Mazarrón
  • 1
Puerto de Mazarron 07
Print Friendly and PDF
Bij het binnenrijden van Puerto de Mazarrón vanuit Bolnuevo kijk ik vaak naar het lange stuk strand dat naast de weg en in de baai ligt. Ik weet dat daar twee rotsen in de Middellandse zee liggen waarop je kunt klimmen en dan een prachtig uitzicht hebt. Van bezoeken was het er nog niet van gekomen. Wanneer we in Puerto zijn, rijden we namelijk direct door naar de boulevard om ook gelijk een hapje te eten. En daarna een stukje te lopen over het strand.
plattegrond stranden mazarron

bron: Ayuntamiento de Mazarrón

Rotsen

Laatst besloot ik om te stoppen bij dit stuk strand en te wandelen naar de twee uitkijkpunten op de rotsen. De auto kun je makkelijk in de hoofdstraat kwijt, bijvoorbeeld in de buurt van hotel Dos Playas. De twee rotsen heten Cabezo De La Reya, waarop Mirador Cabezo De La Rey is gebouw en Cabezo Del Gavilán. Hierop staat het uitkijkpunt Mirador Cabezo Del Gavilán. Deze rots is kleiner, maar even hoog. Tussen de rotsen lig het strand La Playa de Bahía
Puerto de Mazarron 02
Puerto de Mazarron 03
Puerto de Mazarron
20171004 153805 e1557321156493

Las Salinas

Aan de voet van Cabezo Del Gavilán ligt ‘Las Salinas’, een oude grot met een restant van de toegang naar een watervoorziening. In de herfst werd deze voorziening in het verleden gebruikt als drainage. Door het drogen van ondiepe plassen zeewater bleef er zeezout over. De top van Cabezo Del Gavilán bereik je door een lange trap naar boven. Vanaf dit punt heb je een prachtig zicht op het strand en de zee. Een mooie plek om te zitten en te genieten van het geluid van de zee.
Puerto de Mazarron salinas

De grote rots

De andere rots, Cabezo De La Reya, bereik je door het strand af te lopen, of de hoofdstraat ter hoogte van hotel Dos Playas over te steken. In het straatje naar de rots staan prachtige (vakantie)huizen met daaromheen mooie tuinen. Aan de voet van de rots zijn vlonders aangelegd en ook de trap naar boven bestaat uit deze vlonders.
Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee, Playa de Bahía, Puerto de Mazarrón en de boten die in de haven in onderhoud zijn. Het uitkijkpunt hier is vierkant en je kunt er niet zitten. En als je naar beneden gaat kun je eten bij een Italiaans restaurant rechts beneden. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar de geuren die uit keuken kwamen waren heerlijk
Puerto de Mazarron 01
Puerto de Mazarron 10
Puerto de Mazarron 08
20180524 141648 e1557321429536
20180524 141049 e1557321451962

Kaart

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken