Feestelijkheden in Mazarrón

 • door Marcel van Veldhuizen
 • 4 jaar geleden
 • Mazarrón
 • 1
Print Friendly and PDF

Ben je ook gek op kustplaatsen? En net als de Spanjaarden op dansen, feest en muziek? In Puerto de Mazarrón weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen.

Puerto de Mazarrón is één van mijn favoriete plaatsjes in de regio. Op de boulevard kun je heerlijk wandelen en wegdromen bij het uitzicht op de baai en de blauwe zee. Nu de zomer in volle gang is, wordt er van alles georganiseerd. Vanaf mei staan de marktkraampjes op de boulevard en wordt er voor jong en oud van alles georganiseerd. Twee evenementen die er uitspringen zijn het Carnaval de Verano (zomercarnaval) en het El Muelle Music Festival.

Bron: Ayunamiento Puerto de Mazarrón

Carnavalsfeest

Het carnavalsfeest is dit jaar voor de vijfde keer gehouden. De boulevard was omgetoverd tot een feestelijke en kleurrijke parade. In totaal dansten 650 deelnemers mee, verdeeld over 21 groepen. De avond begon met een kinderparade en werd afgesloten met een prijsuitreiking. Uit handen van de burgemeester kreeg elke winnaar een prijs. Op de eerste plaats eindigde de carnavalsgroep a La comparsa Salsalá de Mazarrón. De deelnemers werden beoordeeld op hun outfit, choreografie en originaliteit.

Bron: Ayunamiento Puerto de Mazarrón

Muziekfestival

Op het plein bij de vissershaven werd dit jaar voor de tweede keer het El Muelle Music Festival gehouden. Drie dagen lang stonden verschillende Spaanse artiesten op een groot podium. Dit jaar vonden er optredens plaats van Dynamic Duo en de band The Tracks (uit Totana), M-CLAN, Rosendo, Los Zigarros en Carlos Vudu. Tot en met einde van het zomerseizoen komen er verschillende evenementen voorbij. In de zomeragenda 2017 vind je vast iets leuks.

Vergeet ook niet een keer op zondag naar de markt te gaan in Puerto de Mazarrón, een belevenis op zich. Eindeloze lange rijen met kleding en de lekkerste groente en fruit komt je tegemoet. Op het eerste gezicht lijkt Puerto een klein dorpje, leer je deze plek kennen dan kom je erachter dat er hier genoeg te beleven is.

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Feestelijkheden in Mazarrón”

 • Lente en wijnfeest – Spaanse Droomcasa

  […] Lees ook: Mazarrón | Feestelijkheden  […]

  Reply
 • Verlaten mijnen in Mazarrón – Spaanse Droomcasa

  […] Lees ook: Mazarrón | Feestelijkheden […]

  Reply
 • De begraafplaats van Mazarrón – Spaanse Droomcasa

  […] Lees ook: Mazarrón | Feestelijkheden in de stad […]

  Reply

Compare listings

Vergelijken