Stranden aan de Mar Menor

  • door Marcel van Veldhuizen
  • 3 jaar geleden
  • Mar Menor
  • 1
Santiago de la Ribera_01
Print Friendly and PDF

De eerste paar maanden hier in Spanje zijn redelijk rustig voorbij gegaan. We waren druk bezig met settelen, wennen aan het weer plus ander ritme en bezig met het opzetten van de Key Holding. Dat laatste gaat eigenlijk vanaf het begin beter dan ik had verwacht. En zeker nu het vakantieseizoen is losgebarsten, reizen we kris kras door de regio. Het leuke hiervan is dat ik nieuwe plekjes ontdek die ik normaal gesproken niet zo snel zou ontdekken. Hoewel werk werk blijft, probeer ik te genieten van de ritjes door het prachtige landschap hier en van de omgeving waar de woning van de sleutelbeheer klant staat.

Santiago de la Ribera

Sinds kort hebben wij een klant in Santiago de La Ribera, een klein dorpje naast San Javier. Ik had er niet eerder van gehoord. Tijdens het eerste bezoek was ik meteen verkocht. Wat een schattig dorpje en een heerlijke boulevard van 4 kilometer lang waar je lekker kunt wandelen tussen de palmbomen (en een ijsje eten). Vanaf het strand kijk je op de hoogbouw van La Manga. Als je het aandurft kun je de ferry nemen die je er naar toe brengt. Het strand is niet heel groot, wat ik persoonlijk erg prettig vind. En qua drukte valt het ook erg mee. Omdat het in de buurt van het vliegveld in San Javier ligt kun je ook nog eens vliegtuigen spotten. 

Santiago de la Ribera

Los Alcázares

Naast Santiago de la Ribera, ook aan de Mar Menor, ligt Los Alcázares. Een grotere badplaats dan Santiago de La Ribera en ook een stuk drukker. Het strand is groter en de boulevard een stuk langer. Een leuke plaats om te wandelen. Aan de boulevard ligt hotel la Encarnación. Een voormalig badhuis waar de thermale baden gevuld waren met het heilzame water van de Mar Menor. Al in de Romeinse tijd genoten ze van het heilzame zeewater van de Mar Menor. Vergeet niet om een kijkje te nemen in de prachtige binnentuin waar je niet raakt uitgekeken op het groen.
Los Alcazares

Frikandel aan de kust

Wat je ook in Los Alcázares kunt doen is een frikandel eten. Hoewel de Spaanse keuken om de watertanden is, heb je af en toe trek in een oer-Hollandse snack. En gelukkig kun je deze ‘om de hoek’ krijgen. Bij San Juan Beachbar om precies te zijn. En als je er één op hebt besef je je eigenlijk dat je de Hollandse snacks niet eens mist. Ik heb zelf liever een broodje kip-kerrie of bakkeljauw.
nederlandse snack in murcia

Zeepaardje

Een ander klein strandje die ik toevalligerwijs ontdekte is Islas Menores. Het ligt niet ver vandaan van Playa Honda en Cabo de Palos. Wij waren hier toevalligerwijs beland omdat we op weg waren naar een barbecue met vrienden en nog een cadeautje moesten kopen. We volgden de weg naar La Manga, zijn een stukje hier door heen gereden om snel rechtsomkeer te gaan. Normaal gesproken kom je een afslag tegen om van de weg af te gaan. Dit was nu niet het geval. De eerste afslag die we tegen kwamen leidde naar Islas Menores. Het strand is heel klein. Aan het water staat een prachtig beeld van een zeepaard die met je mee kijkt naar La Manga. Ondanks de drukte is er gelukkig nog genoeg tijd voor ontspanning en om tripjes te maken. Al gaat dat laatste weer vaker gebeuren als het hoogseizoen voorbij is.

zeepaardje mar menor

Kaart

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Stranden aan de Mar Menor”

  • Wandelen langs de Mar Menor: Cabo de Palos – Spaanse Droomcasa

    […] Lees ook: Stranden aan de Mar Menor […]

    Reply

Compare listings

Vergelijken