Costa Cálida

Los Alcázares

Los Alcázares is een naam van Arabische afkomst, wat paleis betekent en verwijst naar de luxe vakantiehuizen die destijds door de Arabieren werden gebouwd in deze badplaats aan de Mar Menor. 

In de 19ᵉ eeuw werd Los Alcázares een populaire vakantiebestemming voor  Spanjaarden. Houten badhuizen met lange vlonders die in de zee uitlopen stammen uit deze tijd. In het hotel Balneario La Encarnación is nog een badhuis uit deze tijd te zien. 

De kustlijn van Los Alcázares is zeven kilometer lang en heeft zeven stranden. Op het strand en in het water worden vele sporten beoefend. Niet alleen op het strand, ook in het wellnesscentrum Punta Calera kunt u heerlijk ontspannen.

Costa Calida Los Alcazares 03

Festivals

Op dinsdag en zaterdag staat een grote kleurrijke straatmarkt in de straten van Los Alcázares. Het hele jaar door worden feesten en festivals gehouden. Eind maart is een grote Middeleeuwse markt, Mercado Medieval genaamd. In augustus is een groot internationaal folklorefestival, La Semana de la Huerta el Mar, waar landbouw in de regio centraal staat. Murcia wordt ook wel ‘de moestuin van Europa’ genoemd vanwege de export van groenten en fruit dat groeit in dit gebied. 

Nachtleven

Los Alcázares is, vooral bij Spanjaarden, ook bekend van haar gezellige nachtleven. U kunt heerlijk eten en lekker dansen tot in de late uurtjes. En bezoek de uitbundige Spaanse fiesta’s waar u mee wordt meegenomen in de Spaanse feestcultuur.

Costa Calida Los Alcazares 02

Blog

Costa Calida Santiago de la Ribera 01

Stranden aan de Mar Menor

De eerste paar maanden hier in Spanje zijn redelijk rustig voorbij gegaan. We waren druk bezig...
Lees verder

Bekijk onze woningen

Bent u geïnteresseerd in een woning in San Pedro del Pinatar? Wij laten met veel plezier onze unieke nieuwbouwprojecten aan u zien tijdens onze VIP Kennismakingstrip. Samen vinden wij u droomwoning in deze gezellige plaats. Wist u dat wij u ook na de aankoop van dienst zijn? Wij helpen met u woonverzekering, inrichting, sleutelbeheer en verhuur. U wordt bij ons van begin tot eind ontzorgd. 

Bekijk hieronder ons aanbod. 

Plaatsen in de buurt

Lo Pagan 1807

Lo Pagán

Badplaats met een zes kilometer lange boulevard.

Lees meer >

Santiago de la Ribera 1508

Santiago de la Ribera

Sfeervolle badplaats met prachtige stranden.

Lees meer >

Cartagena haven 1508

Cartagena

Havenstad met een rijk Romeins verleden.

Lees meer >

Compare listings

Vergelijken