Romeins theater Cartagena

 • door Marcel van Veldhuizen
 • 3 jaar geleden
 • Havenstad
 • 1
Romeins theater cartagena 07
Print Friendly and PDF

Een bezoek aan het Romeinse theater in Cartagena stond al een hele tijd op mijn bucketlist. Ik ben er wel regelmatig langsgelopen, het theater ligt achter de hoofdstraat Calle Mayor en voor de haven. Tussen de gebouwen door vang je ergens een glimp op van het theater. De ingang van het museum ligt tegenover het stadhuis, een prachtig gebouw.

Romeins theater cartagena

Tentoonstelling historie theater

Het Romeins theater is nog niet zo lang open voor publiek. Jarenlang heeft het onder de grond gelegen, in een verlaten buurt aan de rand van de stad. Pas in 1990 zijn alle restanten in kaart gebracht. Daarna brak een periode aan van archeologisch onderzoek. In 2008 opende het theater opnieuw haar ‘deuren’ voor publiek in de vorm van een museum. Een nieuw gebouw tegenover het stadhuis werd gebouwd. In dit gebouw is een tentoonstelling te zien over de historie van het theater en het gebied. In twee zalen zijn Romeinse gebruiksvoorwerpen, foto’s tekeningen, bouwmaterialen en beelden te zien. De beelden laten zien hoe mooi het theater ontworpen was.

Romeins theater cartagena 01
Romeins theater cartagena 02

Ondergrondse gangen

Het museum en het theater zijn met elkaar verbonden door middel van twee ondergrondse gangen. De eerste gang loopt onder de restanten van het paleis Palacio Pascual de Riquelme. De tweede gang onder de kerk Iglesia Santa Maria la Vieja. Tijdens het passeren kom je terecht in de restanten van een Romeinse woning met Romeinse vloermozaïek.

Romeins theater cartagena 03

Het theater

Van hieruit kom je binnen op de bovenste rang van het theater. Je hebt meteen een overzicht over het theater. Je kunt je niet voorstellen hoe immens groot en hoog deze was. Er konden destijds 7000 mensen in. Trapsgewijs en redelijk stijl lopen de rangen naar beneden, richting het podium.</

Romeins theater cartagena 04
Romeins theater cartagena 05
Romeins theater cartagena 06
Het theater is verdeeld in drie horizontale sectoren, die gescheiden worden door vijf trappen in de bovenste rang en zeven trappen in de middelste en onderste rang. De hoofingangen waren aan de zijkant van het theater. De halfronde ruimte voor het podium was de orkestbak. Vanaf het theater kun je de hele stad en de haven van Cartagena goed zien.
Romeins theater cartagena 08
Romeins theater cartagena 09
Romeins theater cartagena 10

Naastgelegen kasteel

Nadat je door het theater bent gelopen, en je na al het klim en klauterwerk nog energie over hebt, is er de mogelijkheid om het naastgelegen kasteel (Castillio de Concepción) te bezoeken. Dit was een oud verdedigingskasteel, gebouwd op één van de vijf heuvels waar Cartagena is gebouwd. Aan de voet van dit kasteel is een podium gebouwd, lijkend op het oude theater. Hier worden in de zomer festiviteiten georganiseerd en optredens gegeven.

Kasteel Cartagena

> Een toegangskaartje voor het Romeins theater kost 6 Euro.

Video

Kaart

Volgend bericht

Carnaval in Cartagena

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Romeins theater Cartagena”

 • Het galjoen in Mazarrón – Spaanse Droomcasa

  […] Lees ook: Cartagena | Het Romeins theater […]

  Reply
 • Heilige plek dichtbij Murcia – Spaanse Droomcasa

  […] Lees ook: Cartagena | Romeins theater […]

  Reply

Compare listings

Vergelijken