De hoofdstraat van Cartagena

  • door Marcel van Veldhuizen
  • 4 jaar geleden
  • Havenstad
  • 1
Cartagena stad 01
Print Friendly and PDF

Ik vind Cartagena een heerlijke stad om te wandelen en te winkelen. Misschien dat je de naam Cartagena weleens gehoord hebt en dat je – na diep nadenken – niet kan thuisbrengen waar je deze stad van zou moeten kennen. Deze stad is wereldberoemd dankzij die lekkere likeur, Licor 43. Deze komt hier vandaan (kijk maar eens onderaan het etiket). Naast de likeur heeft deze havenstad meer te bieden. Ze draagt een geschiedenis van meer dan 2.500 jaar met zich mee. Wanneer je loopt door de historische straten of slentert over de pleinen kom je verschillende monumenten uit het verleden tegen.

Cartagena stad 04

Calle Mayor

Misschien heb je weleens gewinkeld in de Kalverstraat in Amsterdam en was je onder de indruk van de oude panden. Vergeet deze straat en ga een dagje winkelen in de Calle Mayor, dé winkelstraat van Cartagena. Het aanbod van winkels is divers. Van de bekende ketens tot aan kleine Spaanse winkeltjes. Afgewisseld met restaurantjes en cafés. Gevestigd in mooie oude panden. En ook de straatstenen zijn mooi. Het ontwerp van deze straat stamt uit de 18e eeuw. Sluit tijdens je bezoek je ogen en je gaat even terug in de tijd. Vanaf de Calle Mayor loop je naar de haven. Met een beetje geluk kom je een cruiseschip tegen. Het stadhuis, een indrukwekkend gebouw in art-nouveau stijl uit de 20e eeuw, ligt ook aan de Calle Mayor. Daarnaast zijn de pleinen Plaza del Rey en Plaza de San Francisco zeker een bezoekje waard.

Cartagena stad
Cartagena stad 05

Kerk

Ongeveer halverwege de Calle Mayor staat een kerk, Iglesia Castrense de Santo Domingo. De kerk is een militaire Katholieke kerk en is in 1580 gebouwd als dependance van het klooster van San Isidoro. In 1973 heeft de kerk een ingrijpende renovatie en restauratie ondergaan. Ga hier zeker naar binnen en bewonder de prachtige inrichting in Barokstijl. De kerk bestaat uit een rechthoekig schip met bakstenen muren en twee grote kapellen aan de zijkant. Een triomfantelijke boog scheidt het koor van de rest van het schip. Het hoogtepunt is de Marraja kapel, gebouwd in 1690 en gerenoveerd in de achttiende eeuw. De koepel is rijkelijk gedecoreerd en afgewerkt met wit en crème tinten. Ook staan er beelden van de Valenciaanse beeldhouwer José Capuz.

Cartagena stad 06
Cartagena stad 03
Cartagena stad 07

Heerlijke stad

Cartagena is dé perfecte stad voor als je van winkelen en cultuur houdt. De stad is nog niet ontdekt door de toeristen zoals bijvoorbeeld Barcelona. Je kunt hier op je gemak rondlopen. Keer op keer ontdek je nieuwe schatten uit het verleden dankzij de rijke geschiedenis. Met de auto parkeer je makkelijk in één van de parkeergarages aan de achterzijde van de Calle Mayor. Ook per trein in Cartagena goed te bereiken.
Cartagena stad 01
Cartagena stad 02

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken