Veelgestelde vragen

Woningen

Het aanbod woningen van Spaanse DroomCasa bestaat uit nieuwbouwwoningen. Dit zijn appartementen, penthouses, schakelvilla’s en vrijstaande villa’s. 
Onze woningen staan in Zuidoost-Spanje, in de Costa Blanca (Noord en Zuid), Cosa Cálida en Costa de Almería (Noord).

Wij kunnen u adviseren over de verkoop van uw woning. Neem hiervoor contact met ons op. 

Het begint met het zoeken naar de woning van uw dromen. Heeft u deze gevonden? Dan start het aankoopproces. Bij een nieuwbouwwoning start dit met het tekenen van de reserveringsovereenkomst en het koopcontract. De daadwerkelijke aankoop van een nieuwbouwwoning in Spanje gaat altijd via de advocaat. controleert alle papieren en de bankgaranties van de projectontwikkelaar.

Lees hier meer over het aankoopproces.

U financiert de aankoop uit eigen middelen of u maakt gebruik van een hypotheek. Spaanse DroomCasa begeleidt u uiteraard van A tot Z met de aanvraag van een hypotheek.

Dit verschilt per woning en per nieuwbouwproject. In onze portefeuille hebben wij woningen die sleutelklaar zijn en direct bewoonbaar zijn. De aankoop kan  binnen drie maanden worden gerealiseerd, afhankelijk van uw wijze van financiering.
Er zijn ook woningen die pas gebouwd worden na aankoop. Dit kan soms wel een jaar duren.   

Het mooiste moment is wanneer u de sleutel van uw eigen woning in Spanje in uw handen heeft. Wij kunnen os goed voorstellen dat u vragen heeft. Onze Manager Services, Debby Vlasman, helpt u met antwoord op al uw vragen. Zij helpt u met informatie over het inrichten van uw woning, eventuele aanpassingen aan de woning, informatie over de buurt, verhuur mogelijkheden en sleutelbeheer. Ook weet zij waar de dichtstbijzijnde supermarkt en andere praktische winkels zijn. 

Spaanse DroomCasa Kennismakingstrip

De duur van de Spaanse DroomCasa Kennismakingstrip is drie dagen. Uiteraard is de Kennismakingstrip ook te combineren met uw geplande vakantie in Spanje. In overleg met u plannen we dan de bezoekdagen in passend binnen uw verblijf.

U arriveert de eerste dag op de luchthaven van Alicante of Murcia. Dit is meestal in de ochtend. Spaanse DroomCasa heet u persoonlijk welkom bij aankomst. Onder het genot van een drankje bespreken we het programma, geven wij u aanvullende informatie en gaan vervolgens samen op pad. U hoeft hiervoor geen eigen auto te huren, u wordt door ons rondgereden. De eerste twee dagen bezoeken wij woningen die aansluiten op uw wensen. Daarnaast laten wij ook de omgeving zien. Bijvoorbeeld het strand, dichtstbijzijnde winkels en bezienswaardigheden. Ook staat er een bezoek aan een advocatenkantoor op de planning om al uw juridische vragen te beantwoorden en uitleg te krijgen over de juridisch en financiële kant van een woning kopen in Spanje. De derde dag is afhankelijk van uw besluit. Als u heeft besloten om een woning te kopen, bezoeken bij deze woning. Als u nog zoekende bent gaan we extra woningen bekijken.

U verblijft bijvoorbeeld op basis van beschikbaarheid in een prachtig appartement van Casa Cálida op golfresort Condado de Alhama of in de fantastische B&B Villa Vista Calpe, bekend van het tv-programma ‘Ik Vertrek’. De accommodatie hangt af van uw bezoekprogramma en wordt met u afgestemd. Dit verblijf van maximaal twee nachten biedt Spaanse DroomCasa u kosteloos aan. Uw verlijf is exclusief eten en drank.

De Spaanse DroomCasa Kennismakingstip is gratis.

U kunt ons een e-mail sturen naar info@spaansedroomcasa.nl of het contactformulier op onze website invullen. 

Laat ons weten wanneer u een bezoek wilt brengen, wat uw woonwensen en voorkeur van regio zijn. Wij nemen telefonisch of via videobellen contact met uw op. 

Regio

Onze nieuwbouwwoningen staan in de Costa Blanca Noord, Costa Blanca Zuid, Costa Cálida en Costa de Almería Noord.

Wellicht één van de bekendste costa’s in Spanje is ongetwijfeld de Costa Blanca. De Costa Blanca ligt in de provincie Alicante, één van de drie provincies in de regio Valencia (Comunidad Valenciana). De andere twee provincies zijn Valenciana en Castellón.
In het noordoosten grenst de provincie Valencia aan Catalonië, in het noordwesten Aragón, in het westen aan Castilië-La Mancha en in het zuiden aan de regio Murcia.

De Costa Cálida ligt in het zuidoosten van de regio Murcia. Deze regio ligt tussen de regio’s van Andalusië, Castilla-La Mancha en Valencia. De hoofdstad van de regio is het gelijknamige Murcia.
Costa Cálida betekent ‘warme kust’ en de deze kuststrook heeft deze naam gekregen vanwege de gemiddelde jaartemperatuur van 19oC.

De Costa de Almería ligt in Andalusië. Het noordelijke gedeelte grenst enerzijds aan de Costa Cálida (regio Murcia) en anderzijds aan de plaatsen Vera en Garrucha. Kenmerkend voor deze regio zijn de witte dorpen.  De kustlijn is zeer divers en bestaat uit prachtige zandstranden en helder zeewater.

Staat uw vraag er niet bij, of heeft u meer vragen? 
Stuur een mail naar info@spaansedroomcasa.nl en wij beantwoorden uw vraag binnen 24 uur.

Compare listings

Vergelijken