In de ban van Licor 43

 • door Marcel van Veldhuizen
 • 5 jaar geleden
 • Cartagena
 • 1
Print Friendly and PDF

Toen wij in december aan het kijken waren naar een huis in Spanje ontdekten we dat de fabriek van Licor 43 – wat al jaren ons favoriete drankje is – wordt gemaakt in Cartagena. Deze havenstad ligt ongeveer een half uurtje rijden vanaf onze casa. Vanaf dat moment noemen wij deze likeur onze buren. Ergens in een dorpje zag ik een folder liggen over ‘Experiencia 43‘. Een rondleiding door de fabriek van Licor 43. Dit leek mij een leuk idee.

 

Licor 43 (Cuarenta y Tres) is een Spaanse likeur en wordt gemaakt van in totaal 43 ingrediënten (hier dankt de likeur haar naam aan). Deze bestaan o.a. uit citrus- en fruitsap, vanille en kruiden en specerijen.

 

Mooie rit

De voorpret begon met een prachtige rit door een schilderachtig landschap. Deze binnendoorweg (E22), begint in Puerto de Mazarrón en eindigt in Cartagena. Normaal gesproken houd ik niet van bergwegen vanwege de vele bochten. Deze weg is mij 100 procent meegevallen. Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Cartagena? Neem deze weg en stop tussendoor om te genieten van de natuur.

Navigatiewegen

Het laatste stukje rijden naar de fabriek was een belevenis op zich. Misschien kwam dat door de Google navigatie. Die je naar de meest aparte en onlogische wegen stuurt. Smalle wegen door industrie, landbouw wegen en een onverharde weg. Deze leidde ons naar het kleurrijke pand van Licor 43.

Shop Licor 43

We kwamen binnen in de shop van Licor 43 en voelden ons als een kind in een snoepwinkel. De vriendelijke dames vertelden ons met veel plezier over de likeur. En ook dat de Experiencia 43 al was geweest. Om hier aan deel te nemen kun je je aanmelden via hun site. Dat deze al geweest was mocht de pret niet drukken. In de shop vermaakten wij ons ook goed. Naast een paar flessen ingeslagen te hebben, zijn we ook een set van Licor 43 glazen rijker. Na het bezoek zijn we richting het centrum van Cartagena gereden, hierover later meer.

Adresgegevens

Licor 43
Calle Silicio nº10
Polígono Industrial Los Camachos
30369 Cartagena

Word lid van de discussie

4 thoughts on “In de ban van Licor 43”

 • Ingo Beeckaert

  Leuk artikel, heb ik met veel plezier gelezen 🙂 Ben zelf ook een hele grote fan van Licor 43 en zou de fabriek supergraag ook eens bezoeken om wat leuke gadgets te kopen! Ik heb al enkele spullen maar de meeste dingen kun je enkel maar in de shop kopen denk ik…

  Reply
  • Marcel van Veldhuizen

   Beste Ingo, de fabriek wil ik ook nog eens een keer bezoeken. Via de site kun je de tour in het Engels boeken.

   Reply
   • Essje Grunbauer

    Ik heb gemaild met een contact persoon en dat is goed bevallen

    Reply
 • Essje Grunbauer

  Ik ben er afgelopen zomer geweest, echt super gaaf. En erg interssant om te zien waar het allemaal vandaan komt. aanradertje!

  Reply

Compare listings

Vergelijken