Carnaval in Cartagena

  • door Marcel van Veldhuizen
  • 3 jaar geleden
  • Cartagena
  • 1
Print Friendly and PDF
Afgelopen weekend heb ik voor het eerst carnaval gevierd in Cartagena. Wat een geweldig, bruisend feest! Aan het begin van de avond arriveerden wij samen met vrienden in de havenstad. Om je heen en door de straten renden verklede kinderen heen en weer. En ook af en toe een verklede volwassene kwam voorbij.

Stoelen

Langs de route stonden netjes rijen stoeltjes. Net als in januari toen er een drie koningen parade in de stad was. Toen was ik ook in de stad en waren zo’n beetje alle straten leeg. Ik dacht dat de parade al geweest was. Onderweg naar huis viel het me al op dat het stadinwaarts zo druk was op de weg. Die avond zag ik op de tv dat de parade was begonnen. De Spanjaarden komen blijkbaar op het laatste moment aanzetten, hahaha.

Tapas

De gezellige sfeer hadden we al aardig geproefd en rond een uur of acht begon de parade. Vanuit een gezellig tapasrestaurantje hadden we perfect zicht op alle prachtig geklede deelnemers van de parade. De één nog mooier dan de andere. Aan de parade leek geen eind te komen, het was één groot dansspektakel. Kinderen, ouderen en volwassenen, ze dansten allemaal met elkaar. Carnaval is een echte aanrader om te bezoeken. Jammer dat het een jaar duurt voordat ze weer gaan dansen.

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Carnaval in Cartagena”

  • Lente en wijnfeest – Spaanse Droomcasa

    […] Lees ook: Cartagena | Carnaval […]

    Reply

Compare listings

Vergelijken