Águilas

De adelaar omarmt de zee

Águilas is de meest zuidelijk gelegen stad in de Costa Cálida. Als oude Romeinse vissershaven veranderde de stad in de 18e eeuw in een exporthaven voor groente en fruit uit de regio Murcia. In de 19e eeuw werd Águilas een belangrijk mijngebied. Vanaf de Embarcadero del Hornillo steiger werden ijzer, lood en zilver uit de nabijgelegen mijnen geladen op schepen.

Tegenwoordig is het een levendige stad heeft de allure van een internationale stad. Langs de boulevard vindt u allerlei gezellige en hippe strandtentjes. Ook worden er veel watersporten beoefend.

Het oude centrum is deels tegen de berg opgebouwd. De vele trappen zijn prachtige beschilderd met bijzondere afbeeldingen en taferelen. Plaza de España is het plein voor het stadhuis en dateert uit 1874.

In het midden van het plein staat een fontein ‘Pava de la Balsa’ (kalkoen in het water) en er is een stadstuin met duiven. Op het plein vindt u allerlei gezellige terrasjes.

De weide omgeving bestaat uit kleine authentieke dorpjes en tomatenvelden

Kasteel

Het silhouet van het kasteel San Juan de las Águilas uit de 18e eeuw is het symbool van de stad. Hier heeft een waanzinnig uitzicht over de stad, de omgeving en de Bahía del Hornillo. In het kasteel kunt u vele ruimtes bezoeken waar u alle informatie krijgt over de tijd dat het kasteel actief was. Op de bovenste verdieping van het kasteel maakt u een leuke foto bij de kanonnen van het kasteel.

Twee baaien

De stad bestaat uit twee baaien; Bahía de Levante en Bahía del Hornillo. Ze worden gescheiden door een rotsachtige landtong waar het kasteel op staat. Wanneer u op de kaart kijkt, of de stad van bovenaf, vormen de baaien, de rotsachtige landtong en de stad samen een adelaar. De beide baaien vormen de vleugels. De naam van de stad betekent dan ook ‘adelaar’. Águilas ligt aan de Middellandse Zee en de kuststrook is maar liefst 28 kilometer lang. 

Video

Carnaval

In het voorjaar wordt het grootste feest van de stad gevierd: het carnaval. De hele stad komt tot leven en de mooiste creaties komen voorbij.

Lees hier meer over de stad Águilas.

Bekijk onze woningen

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken